Behandeling en opvolging

De behandeling en opvolging van paarden zijn cruciale aspecten van onze veterinaire zorg, waarbij het welzijn en de gezondheid van deze prachtige dieren centraal staan. Of het nu gaat om routinezorg, een blessure, of een meer ernstige medische aandoening, de behandeling en opvolging van paarden vereisen zorgvuldige aandacht en expertise. Onze dierenartsen staan steeds klaar om te helpen zowel op de weide, in de stallen als in onze eigen praktijk.

woman-3432069_1280

Advies bij aankoop

Het kopen van een paard is een opwindende, maar ook verantwoordelijke beslissing die een zorgvuldige overweging en planning vereist. Hier zijn enkele belangrijke adviezen bij de aankoop van een paard…

_MG_3200

Vruchtbaarheidsopvolging

Vruchtbaarheidsopvolging bij paarden is essentieel om ervoor te zorgen dat de voortplantingssystemen van zowel merries als hengsten optimaal functioneren. U kan hiervoor steeds in onze praktijk te Oosterzele terecht. Wij beschikken over een voelbox die ervoor zorgt dat wij veilig kunnen werken. Aan de hand van echografie kunnen we de reproductie cyclus of eventuele problemen bij de merrie gaan controleren.

_MG_3268

Tandverzorging en -reiniging

Paarden hebben een uniek gebit dat voortdurend groeit gedurende hun hele leven, wat kan leiden tot verschillende tandheelkundige problemen als ze niet regelmatig worden onderhouden. Wij zorgen voor de controle en de verzorging van de tanden. Veel voorkomende problemen zijn er door een verkeerde slijtage bij de tanden. Hierdoor ontstaan puntige randen aan de binnen of buitenkant van de tanden. Deze worden met speciale materialen afgevijld in onze praktijk. Ingewikkelde tandproblemen of tandheelkunde wordt doorgestuurd naar een specialist.

Medische beeldvorming

In onze praktijk beschikken we over geavanceerde medische beeldvormingstechnologieën om een nauwkeurige diagnose te stellen en de beste zorg te bieden aan onze patiënten. Zo hebben we een draagbaar digitaal röntgenapparaat en een draagbare echografie.

IMG_8072

Vaccinatie

Paarden worden blootgesteld aan verschillende potentiële ziekteverwekkers, en vaccinaties helpen om hun immuunsysteem te versterken en hen te beschermen tegen bepaalde infectieziekten zoals influenza, rhinopneumonievirus en tetanus.

_MG_3129

Identificatie en registratie

De identificatie en registratie van paarden zijn belangrijke om de traceerbaarheid, gezondheid, en handelswaarborging te bevorderen. Dit begint reeds bij de geboorte van het veulen. Door het bijhouden van persoonlijke gegevens, vaccinaties en dergelijke is het ook bij aankoop/verkoop van paarden makkelijker bepaalde zaken uit het verleden aan te tonen.

AB93B575-026B-401D-B8DE-88D8E214E9C3

Chirurgie

Chirurgie bij paarden omvat een breed scala aan procedures die worden uitgevoerd om verschillende aandoeningen en verwondingen te behandelen. Wij voeren in onze praktijk de eerstelijns behandelingen en chirurgie uit zoals

    • Soft tissue chirurgie (tumoren, wonden en abcessen)
    • Reproductieve chirurgie (castratie, keizersnede en behandeling van voortplantingsstoornissen)
IMG-0283

Hospitalisatie

In onze praktijk bieden we uitgebreide faciliteiten voor de hospitalisatie van paarden, met als doel een hoogwaardige en comfortabele zorgomgeving te bieden voor zieke of herstellende dieren. Wij bieden ook vooral de hospitalisatie van drachtige merries zodat wij de geboorte kunnen opvolgen en bijstaan wanneer nodig. We beschikken over 8 ruime en goed geventileerde stallen die zijn ontworpen met het comfort en de veiligheid van het paard in gedachten. Er zijn verschillende weides beschikbaar waar paarden onder toezicht kunnen grazen en kunnen genieten van beweging en frisse lucht tijdens hun herstel.

IMG_6480

Voortplanting en verlossing

Updating…