null

Ons team

Dierenartsen Tim De Winne en Niels Calle sloegen de handen in elkaar in 2015. Dit resulteerde in de opstart van dierenartsenpraktijk “Curavita” = “zorg voor het leven”.

Dierenarts grote huisdieren

Eerst en vooral ben ik de fiere man van Liesbet en papa van Emiel en Margot. In 2015 studeerde ik af aan de Universiteit Gent in de opleiding diergeneeskunde. Vanaf dag 1 van mijn studie was het in de praktijk staan mijn grote doel. Vandaar dat ik al vrij snel tijdens mijn studie op zoek ging naar praktijkervaring. En die vond ik dan ook bij Tim, die zelf reeds een drukke eenmanspraktijk had uitgebouwd.

Na mijn studies ben ik na mijn afstuderen gestart bij Tim. Enkele maanden later richtten wij samen “Dierenartsenpraktijk Curavita” op. Vanaf dag 1 deel kunnen uitmaken van deze eerstelijnspraktijk was dan ook een voorrecht. Ik haal nog dagelijks mijn energie en enthousiasme uit kleine dingen. In mijn job vind ik vooral de afwisseling tussen het werken met paarden, herkauwers, kleine huisdieren én hun betrokken eigenaars fantastisch.

Dierenarts grote en kleine huisdieren

Ik ben dierenarts en mede-eigenaar van Dierenartsenpraktijk Curavita. Ik ben opgegroeid in
Borsbeke en heb dus het privilege te mogen leven en werken in mijn geboortestreek. Ik ben
afgestudeerd aan de Gentse Universiteit in 2006.

In 2008 is de praktijk in Borsbeke opgestart en sinds 2016 is dat Dierenartsenpraktijk Curavita geworden.
Ik ben getrouwd met Karolien, mijn steun en toeverlaat.

Dierenarts kleine huisdieren

In juli 2021 studeerde ik af als dierenarts kleine huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent.

Inmiddels heb ik ook een certificaat behaald in Cat Friendly Handling. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat dieren zich goed voelen en ontspannen zijn tijdens de consultatie. Verder volg ik ook veel andere bijscholingen om mijn kennis te optimaliseren!

Vol enthousiasme en met de grootste zorg ontvang ik jullie graag met jullie trouwe viervoeters in onze beide praktijken, gelegen te Borsbeke en Oosterzele.

Dierenarts grote huisdieren

In juli 2022 studeerde ik af als dierenarts optie herkauwers aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. Onmiddellijk na het behalen van mijn diploma begon ik bij DAP Curavita te werken, waar ik reeds een aangename stage gelopen had in het laatste jaar.

Mijn interesse in dieren en dan meer specifiek in landbouwhuisdieren is al van kleinsaf aanwezig. Thuis hebben we namelijk een landbouwbedrijf, waarbij de focus vooral op het kweken van Belgisch witblauw runderen ligt.

Bij Curavita zal ik vooral actief zijn in de landbouwhuisdieren, maar tijdens de spoeddiensten sta ik ook met veel plezier klaar voor de paarden en de kleine huisdieren.

Dierenartsassistente grote en kleine huisdieren

Ik ben afgestudeerd in 2022 in bachelor agro- en biotechnologie met optie dierenzorg. In mijn laatste jaar mocht ik 3 maand stage lopen bij Curavita. Na een zeer leerrijke een aangename stageperiode kon ik aan de slag als dierenartsassistente in de praktijk op 1 augustus 2022.

Ik ben sinds kind zeer gefascineerd door de dierenwereld. Zelf heb ik thuis een zeer ruime waaier aan diersoorten. Op de leeftijd van 5 jaar reed ik voor het eerst te paard. Mijn interesse en kennis ligt daarom zowel bij grote als kleine huisdieren.

Ik hoop dat ik zowel dier als baasje kan verwelkomen en helpen in onze praktijk te Oosterzele en Borsbeke.

Dierenarts grote huisdieren

In juli 2023 studeerde ik af als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit het Waasland, waar ik mijn initiële interesse en ervaring voor grote huisdieren heb opgedaan. Ook kleine huisdieren behoren zeker tot mijn interessegebied! Na het behalen van mijn diploma heb ik het Waasland ingeruild voor de prachtige Vlaamse Ardennen om aan de slag te gaan als dierenarts grote huisdieren bij DAP CURAVITA. Hier zal ik met veel plezier klaarstaan voor u en uw dieren!