In onze praktijk beschikken we over geavanceerde medische beeldvormingstechnologieën om een nauwkeurige diagnose te stellen en de beste zorg te bieden aan onze patiënten. Hier zijn enkele van de medische beeldvormingstechnieken die we aanbieden:

  1. Digitale röntgenfoto’s: We beschikken over moderne digitale röntgenapparatuur waarmee we gedetailleerde beelden van botten en gewrichten kunnen maken. Digitale röntgenfoto’s stellen ons in staat om fracturen, artritis, botafwijkingen en andere orthopedische aandoeningen bij paarden te diagnosticeren. Omdat wij een draagbaar röntgentoestel hebben kunnen wij ook in de stallen of op verplaatsing de nodige beelden maken.
  2. Echografie: Onze praktijk is uitgerust met echografiesystemen voor paarden. Echografie stelt ons in staat om de interne structuren van het lichaam te visualiseren, zoals pezen, ligamenten, spieren en interne organen. Dit is bijzonder nuttig voor het diagnosticeren van peesblessures, gewrichtsproblemen en interne aandoeningen. De echografie wordt ook merendeels gebruikt bij de vruchtbaarheidsopvolging van paarden. Aan de hand van echobeelden kunnen we de reproductiecycli gaan monitoren.

Voor meer gespecialiseerde beeldvorming zoals endoscopie, CT-scans en MRI sturen wij u graag door naar een van onze doorstuurklinieken.