122957333_3944929125534778_6997575926648231124_n

Consultaties

Alle consultaties en huisbezoeken zijn steeds op afspraak. Het is mogelijk zowel telefonisch als online een afspraak te maken. U komt steeds terecht bij een van onze 2 dierenartsen voor de kleine huisdieren. Zowel dierenarts Fien Van Cauwenberge als dierenarts Tim De Winne staan steeds paraat om u en uw dier met veel zorg te ontvangen. Consultaties zijn mogelijk in onze beide praktijken te Borsbeke en Oosterzele.

cat-4988407_1280

Hospitalisatie

Hospitalisatie van huisdieren is soms van cruciaal belang voor het bieden van de noodzakelijke medische behandeling en zorg, vooral in gevallen waarin intensieve zorg nodig is. Onze dierenartsen en dierenartsassistente houden de toestand van uw huisdier nauwlettend in de gaten en zorgen voor de nodige medicatie en behandeling om het herstel te bevorderen.

Tandverzorging en -reiniging

Tijdens de jaarlijkse controle van uw dier, worden de tanden steeds nagekeken. Wanneer de dierenarts veel tandsteen waarneemt wordt er voorgesteld om een detartratie uit te voeren. Hierbij wordt door middel van een ultrasone reiniging het tandsteen van uw hond verwijdert. Ook de nodige extracties van zowel persisterende melktanden als volwassen tanden worden uitgevoerd.

IMG_5815

Bloedonderzoeken

We beschikken over analyseapparatuur van Idexx in de praktijk zelf. Hiermee kunnen wij de standaard bloedonderzoeken zeer snel uitvoeren. Na gemiddelde 15 minuten kunnen wij alle resultaten raadplegen op onze computer. Bij spoedgevallen kunnen we steeds kostbare tijd winnen. Ook kunnen we vorige analyses terug raadplegen waardoor elke verandering perfect in grafieken weergegeven en opgevolgd kan worden. Meer ingewikkelde bloedonderzoeken worden naar een extern labo gestuurd. Hiervan wordt pas de dag erna het resultaat bekend.

lop-eared-314881_1280

Knaagdieren en konijnen

Voor knaagdieren en konijnen kunnen wij steeds de eerstelijns verzorging toedienen.

Vaccinatie wordt ook jaarlijks aangeraden bij konijnen die vooral buiten lopen. Ook sterilisatie en castratie wordt in onze praktijk uitgevoerd.

Voor meer gespecialiseerde zaken sturen wij u graag door. Afhankelijk van het probleem hebben wij steeds een doorverwijskliniek.

pexels-photo-6816857

Vaccinatie

Vaccinatie is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van huisdieren, waaronder honden, katten, konijnen en knaagdieren. Vaccins werken door het immuunsysteem te stimuleren antilichamen en immuuncellen te produceren die schadelijke ziekteverwekkers, zoals virussen en bacteriën, kunnen bestrijden. Zonder de juiste vaccinatie lopen huisdieren het risico ernstige en potentieel dodelijke ziekten op te lopen.

monitoring-4939621_1280

Chirurgie

De meest voorkomende operaties zijn castratie en sterilisatie van zowel hond, kat als konijn.

Afspraken voor operaties kunnen enkel telefonisch of tijdens consultatie worden gemaakt.

Wat moet u weten bij operaties? Zie verder

IMG_6085

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming kan men verdelen in verschillende technieken waarmee we wat meer willen weten wat er binnenin het lichaam gaande is.

In onze praktijk wordt er gebruik gemaakt van echografie en radiografie. Wanneer meer gespecialiseerde technieken zoals CT-scan of MRI-scan noodzakelijk zijn wordt er doorverwezen naar een dierenkliniek.

IMG_0178

Voortplanting

De begeleiding bestaat eerst en vooral uit advies geven. Wat is er allemaal nodig om een nestje pups of kittens op te voeden? Hoe en wanneer kunnen we het moederdier het best voorbereiden. Wanneer is de correcte datum voor dekking? Wij proberen op voorhand al jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en te helpen in het volledige proces.