Alle consultaties en huisbezoeken zijn steeds op afspraak. Het is mogelijk zowel telefonisch als online een afspraak te maken. U komt steeds terecht bij een van onze 2 dierenartsen voor de kleine huisdieren. Zowel dierenarts Fien Van Cauwenberge als dierenarts Tim De Winne staan steeds paraat om u en uw dier met veel zorg te ontvangen. Consultaties zijn mogelijk in onze beide praktijken te Borsbeke en Oosterzele.

 

Dierenarts kleine huisdieren

Fien Van Cauwenberge

Dierenarts kleine huisdieren

Tim De Winne

Regelmatige controles en onderzoeken door de dierenarts zijn cruciaal voor het behoud van de gezondheid van uw huisdier, of het nu honden, katten, konijnen of knaagdieren zijn. Tijdens het consult zal de dierenarts een lichamelijk onderzoek van het huisdier uitvoeren en eventueel aanvullende diagnostische onderzoeken of behandelingen aanbevelen (bloedonderzoek, microscopisch onderzoek,…). Deze bezoeken maken het mogelijk om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Vroegtijdige detectie kan tot betere resultaten leiden, omdat de aandoening kan gediagnosticeerd en behandeld worden voordat deze ernstiger wordt. Bovendien kunnen regelmatige controles en behandelingen toekomstige gezondheidsproblemen helpen voorkomen.

 

    • Vaccinaties vormen ook een essentieel onderdeel van veterinaire consulten en beschermen huisdieren tegen een verscheidenheid aan besmettelijke ziekten.
    • Gedragsproblemen, zoals agressie of angst, kunnen ook worden aangepakt tijdens een dierenartsconsult, waarbij de dierenarts advies en behandelingsopties geeft om het gedrag van het huisdier te verbeteren.

Het voorbereiden van een dierenartsconsultatie omvat verschillende stappen, waaronder het plannen van een afspraak, het verzamelen van relevante informatie over de gezondheidsgeschiedenis van het huisdier en het meenemen van de benodigde documenten of medicijnen. U bent ook steeds vrij om eventuele bezorgdheden of vragen met de dierenarts te bespreken, zoals veranderingen in gedrag, eetlust of activiteitenniveau. Deze informatie kan soms helpen bij het vinden van de correcte diagnose en behandeling.

Investeren in regelmatig veterinair overleg kan u uiteindelijk echter geld besparen doordat kostbare gezondheidsproblemen worden voorkomen en de levenskwaliteit van het huisdier wordt verbeterd.